LOGO

Så mange som mulig - så lenge som mulig  
- så god som mulig

Julehilsen fra Storhamar Fotball

Publisert den: 20. desember 2017
Skrevet av: storhamar

Hva skjer i Storhamar Fotball? Idet vi snart går inn i 2018 er det med ca 700 aktive spillere. Totalt ca 900 medlemmer i klubben. Antallet har vist en liten økning siden i fjor. Klubben meldte på hele 60 lag til seriespill. Klubben har siden 2003 vokst fra en breddeklubb drevet på dugnad, til at vi i dag lønner mer enn 4 årsverk. Siste skudd på stammen er Torstein Jacobsen som fra 1. august ble ansatt som sportslig ansvarlig i klubben. I tillegg gjøres det en skikkelig dugnadsinnsats fra mer enn 700 foreldre. Omsetningen har siden 2003 økt fra 500.000 til at vi i år passerer 8,5 mill.

Utvidelse av klubbhuset

I løpet av 2017 har vi ferdigstilt tilbygg med etterlengtede kontorfasiliteter og møterom. Utvidet kiosk er blitt godt mottatt. Hyggelig å høre positive reaksjoner fra foreldre på dugnad. Verandaen er ferdigstilt, til stor glede for fotballskolen, matservering under cuper og ikke minst for leietakere av klubbhuset, med panoramautsikt utover fotballanlegget. Er du på utkikk etter lokaler til selskap/fest, ta kontakt. (NB Ungdomsfester er ikke ønskelig) Under deler av verandaen har vi bygd et isolert varelager samt kjølerom. Kanonbra. Kjøkkenet er ferdigstilt. Nå har vi endelig plass for tilberedning av mat til våre cuper med mange bespisende. To komfyrer og to platetopper gir oss mer enn noen gang en større kapasitet. Nå er det blitt gode og innbydende løsninger for dere foreldre som er med og jobber dugnad. Også for de som leier lokalene for selskap gir det et skikkelig løft. Vi håper gjennom det å sette et kvalitetsstempel på matservering til våre gjestende lag. Varmmat og sunnere alternativer setter vi i fokus. Gjestende lag skal glede seg til å komme tilbake til oss. VURDERER DU Å LEIE LOKALENE. VELKOMMEN INNOM FOR Å SE HVORDAN DET ER BLITT.

Cuper

Aktiviteten er stor i klubben. 8 forskjellige fotballcuper ble avviklet i 2017. Disse skaper mye aktivitet og er den viktigste økonomiske bærebjelken i klubben. Årets Maxiturnering var den største vi noen gang har arrangert, med 347 lag (262 i 2016) lag fordelt på over 70 forskjellige klubber fra 8 forskjellige fotballkretser. Vi passerte faktisk 3000 overnattende. Et overskudd på 1,5 mill gir oss spillerom for utvidelser (les HALL lenger ned) Planleggingen for Maxiturneringen 2018 er i full gang. (Storhamarlag----husk å melde dere på). Vi trenger flere som kan ta et delansvar med oss ved arrangement (cuper), stikk gjerne innom for en uformell prat om du vil være med. Vi satte i år rekord for antall dommere på rekruttdommerkurs. Vi oppfordrer alle som vil til å bli med som dommere i klubben.

Fotballhall

Det vi savner i klubben er skikkelige treningsfasiliteter vinterstid. Vi leier treningstid på Børstad, men det er begrenset hvor mange lag som får plass på andre siden av byen. Se for deg som trener/spiller å gå fra regn og vinter ute til en isolert hall med kunstgressdekke. Hallen som bygges i stål er på 40x60 meter og er kostnadsberegnet til ca 14 millioner. Etter solid jobbing og gode økonomiske tall har vi gjennom Sparebank 1, Østlandet blitt lovt lånefinansiering. I tillegg gir også Sparebanken oss en gavetildeling på 1. mill. KNALLBRA. Herfra må vi som klubb stille med egenfinansiering (her kommer overskuddet fra Maxiturneringa godt med). Vi startet søkeprosessen tidligere i år, men måtte ta den opp igjen til behandling da det er mange ting som skal utredes ferdig. Ny søknad går inn til kommunen nå før jul. Hallen bygges der ballbingen i dag ligger. Vi graver oss ned i terrenget så hallen kommer jevnt med Prestrudhallen. Ballbingen vil bli flyttet til annet egnet sted i Hamar. Vi har et berettiget håp om byggestart våren/sommeren 2018. Det som må skje før det er at Hamar Kommune kan bistå oss med en positiv saksbehandling av vår byggesøknad.

Behov inn i 2018

Sportslige og administrative oppgaver har blitt større og flere i klubben. Vi håper det er flere som vil ta del i utviklingen av Storhamar Fotball videre. Vi ser behovet for å sette ned diverse utvalg, (sportslig, cup- og arrangement, anlegg) for å nevne noen. Vil DU være med? Vi har som tidligere nevnt øke våre ressurser på det sportslige området for å stille sterkere i årene som kommer. Vi ser på summen av de oppgaver som skal løses og knytter det opp mot inntektsbringende tiltak. Oppstart av en fotballfritidsordning i sammenheng med ny hall vil naturlig bli et ansvarsområde for en ny stilling.

En viktig arena for oss

Alt vi gjør involverer på en eller annen måte penger. Selv om vi naturligvis trenger all den kapital vi kan få tak i til våre planer og drømmer i klubben er det alltid noen der ute som har enda mindre enn oss. Tin Aung Laithang som jobber i Storhamar Fotball kommer fra Myanmar (tidl. Burma) Gjennom Tin har vi fått kontakt med et barnehjem i Rangoon som gir mat, husrom og skole for 200 foreldreløse barn. Verdien av all pant fra flasker og bokser som kommer inn til Storhamar Fotball vil vi gi til mat og drift ved ett barnehjem i Myanmar (Burma) i hjemlandet til vår altmuligmann Tin Aung Laithang og et hjem for utviklingshemmede i Tanzania. Dette er mennesker som lever på den absolutt laveste rangstigen. Vi har tidligere sendt gamle spilledrakter og fotballer til senteret til stor glede for de som er der. Vi har også satt opp tre stk kleskontainere. En ved innkjøringa til fotballanlegget på Prestrud, en ved Joker Ajer og en ved Rema 1000 Basarene. Dette er i samarbeid med Norges Idrettsforbund som støtter et jenteprosjekt i Afrika. Vi får 1 kr. pr. kilo tøy som leveres inn i kontainerne. Vi vil gi de pengene som kommer inn til disse prosjektene. Vi håper du også vil være med og støtte oss. Gå gjennom garderobeskapene hjemme. Er det ting du ikke trenger lenger så støtter du et godt prosjekt ved å legge brukt tøy i våre beholdere. Lever din pant i luken under bildet på garasjen, eller kom til oss på dagtid med din sekk. Har du mye så kan vi kjøre innom og hente.

Økonomi

Vi ønsker ikke at noen skal stå utenfor fotballen på grunn av foreldres økonomiske situasjon. Fra 15. april 2017 innledet vi i samarbeid med NAV-Hamar et unikt utvidet samarbeid for integreringsarbeid. Ved hjelp av 80 % lønnstilskudd fra NAV, ansatte vi i Storhamar Fotball en person i 100 % stilling i klubben. Resterende lønn ble dekt inn i form av klubbens egenandel. Fra 15. oktober reduserte NAV sitt bidrag til 40 %. Storhamar Fotball har ikke lønnsmidler til å dekke opp så stor resterende andel. Videre støtte fra Nav er derfor innstilt. De erfaringer vi sitter igjen med etter kun et halvt år med egen prosjektstilling er utrolig bra. Det ble bygd opp et kontaktnett med en rekke instanser og personer; I den samme korte perioden på et halvt år har vi etablert kontakt med 16 familier med innvandrerbakgrunn, hvor barn er gitt tilbud om treningsutstyr og mulighet til deltagelse.
  • Deltagelse i fotballen gjennom treningsavgift
  • Deltagelse på lagets fotballcup
  • Utstyr til å utøve fotball
  • Deltagelse på Tine Fotballskole
Ungdom og voksne har blitt gitt muligheten til arbeidspraksis i klubben. Arbeidet har så vidt startet. Vi i Storhamar Fotball mener vi har en base for å «lykkes» som er unik. Det vi trenger er mer langsiktig starthjelp. Før jul fikk vi en gledelig melding fra Sparebankstiftelsen at de vil støtte vårt arbeid med kr. 300.000 årlig i 3 år dersom total finansiering kan skaffes til veie for en prosjektstilling og arbeidstreningsmidler. Vi fortsetter derfor og søker videre om prosjektmidler for å videreføre arbeidet. Vi kjenner ikke den enkeltes økonomiske situasjon, men vil sammen med de vi kjenner og også lagenes støtteapparat stå bedre rustet til å hjelpe der det trengs. Dette budskapet kan spres fram mot neste år. Er du i den situasjonen eller kjenner du noen. Ta kontakt Vi ønsker dere alle en riktig God Jul og et Godt Nyttår. Takk for ALT dere bidrar med til klubben. Følg med oss inn i 2018. Det skjer stadig mer. Med hilsen Arild Johansen Storhamar Fotball]]>

Del dette innlegget

Drevet av Kompani Kvam © Copyright 2024 Storhamar Fotball