Utklassingsseier for damelaget!

Publisert den: 17. august 2021
Skrevet av: Stig Sæther

2.divisjonsjentene åpnet sesongen med en kjempesterk 5-0-seier mot Fart.

Det var spente Storhamarspillere og ikke minst trenerne Anders og Frode, som gjorde seg klar til Storhamar Fotballs første 2.divisjonskamp på nesten 20 år. Og ikke nok med det, første fotballkamp på nesten 22 måneder! Motstander var Fart 2 som kom til kampen med hele innbytterbenken fa 1.div-kampen dagen før.

Og spenningen satt nok godt i fra start for våre jenter, det var mange som aldri har spilt på dette nivået før. Fart var det førende laget i starten av kampen og det var tydelig at jentene fra øvre Vang var både vant med høyere tempo og tøffere duellspill enn de gulkledde. Men etter hvert som den første omgangen skred fram så jevnet spillet seg mere ut og Storhamarjentene fikk til noe eget spill, dermed også litt flere besøk på Fart sin banehalvdel. Tålmodige og godt organiserte Storhamar holdt godt unna til pause, slapp til kun noen få målsjanser. Spesielt ved en anledning måtte vår solide keeper Charlotte i aksjon for å levere en mesterlig redning. En og en halv målsjanse til våre jenter tilsier nok at Fart var mest misfornøyd med 0-0 til pause.

Andreomgangen startet strålende med scoring av Martine kun etter 3 minutter. Og da løsnet det for Storhamarjentene. Fra da og ut var vestkantjentene rett og slett best i det meste. Pasningsspillet ble bedre og bedre, bevegelsene var gode og forsvaret spilte sikkert og godt. Og fra midten av omgangen begynte målene å ‘renne inn’. Først var banens yngste spiller, Ida, framme på en retur etter et innøvd corner-trekk, og deretter var rutinerte Mathilde frampå med scoring. 3-0 og nesten så man begynte å tro på seier. Og når Marthe dundret et straffespark rett i krysset og vår hjemvendte driblefant Anne Marit, fastsatte sluttresultatet til 5-0 var det øredøvende jubel hos jentene og jammen noen tårevåte øyne hos trenerduoen. En velfortjent seier til en fantastisk lojal og treningsglad jentegruppe som virkelig har stått sammen gjennom den vanskelige korona-perioden.

Storhamar Fotball takker både publikum, Fart og dommerne for kampen, det ble virkelig en opplevelse for oss som heier på de gule og blå.

Neste kamp for damelaget er søndag 22.8. kl. 18 på Prestrud!

PS! Den lokale juryen kåret Ida Skjerpingstad til ‘Dagens La Perla-spiller’ (gavekort på pizza hos La Perla). Fullt fortjent til ungjenta som gjør en fantastisk kamp. Og konkurransen var stor, det var flere andre Storhamarspillere med veldig gode prestasjoner!