LOGO

Så mange som mulig - så lenge som mulig  
- så god som mulig

Damelaget seriemester

Publisert den: 27. september 2019
Skrevet av: Hans Petter Nyberg

Damelaget allerede seriemester i 3. divisjon!

Enkel matematikk i forkant av kampen mot Vind/Vardal/Gjøvik-Lyn torsdag kveld; med seier ville Storhamar Fotball sitt damelag sikre seriemesterskapet i 3. divisjon tre serierunder før slutt.

Og hjemmekampen mot det unge samarbeidslaget fra Gjøvik ble egentlig aldri spennende, til det var våre jenter litt for overlegne. Etter et par kamper med ‘rustne’ førsteomganger var det et motivert Storhamarlag som tok tak i kampen fra start. Gjennom gode bevegelser, godt pasningsspill og hard jobbing i gjenvinningsfasen var det ytterst sjelden at de hvitkledde var på visitt på Storhamars banehalvdel. Og når kaptein Synne etter et kvarter sikkert satte inn 1-0 etter godt spill ble det kun forsvarstrening for motstanderne. En meget godt gjennomført førsteomgang ble avsluttet med et mønsterangrep satt i scene av Mathilde, der Marthe sikkert satte inn 2-0-målet på overtid.

Tidlig i andreomgangen kunne kampen definitivt vært avgjort når Hedda S. skaffet straffespark gjennom et langt løp fra egen banehalvdel, men vår toppscorer Synne (opprinnelig fra den samme gærne sida som motstanderlaget) plasserte denne gangen skuddet over målet (fortsatt litt uenighet om hvor høyt over). En liten ‘dupp’ i prestasjonene litt ute i andreomgangen førte til en stor dobbelsjanse med 2 avslutninger i metallet fra den spennende bokstavkombinasjonen VVGL, ga en liten tankevekker om at det faktisk kunne bli spennende. Men jentene ‘våknet’ heldigvis fort og rullet opp mange gode angrep med gode løp bakfra i banen. Og når dagens La Perla-spiller Martine lekte litt ekstra med en forsvarer og plasserte ballen lekkert i hjørnet så var det veldig fortjent. En godt gjennomført kamp, med mange gode prestasjoner!

Storhamarjentene har gjennom hele sesongen vist god form etter endelig å ha hatt en god treningsvinter. Både forsvars- og angrepsmessig har det vært solid, og på noen litt dårlige dager har også laget vist en unik evne til å avgjøre kamper til sin fordel. Spillerstallen er sammensatt av flere ungjenter og også etterhvert noen jenter som har fått en god del rutine. Og så gleder vi oss litt ekstra over at de fleste av spillerne er Storhamarjenter som har vært med siden de startet med fotball.

Nå venter først de 3 siste seriekampene som skal gjennomføres med stil, før det blir kvalifiseringskamper om spill i neste års 2.divisjon. Der møter våre blå og gule jenter vinnerne av 3. divisjon i Akershus, Oslo og Østfold. Seriespill mellom disse 4 lagene avgjør hvilke 3 lag som rykker opp. Dette blir spennende!

Gratulerer med seriemesterskap til alle jentene og selvsagt til trenerne Morten og Frode! Fantastisk innsats av alle sammen!

Del dette innlegget

Drevet av Kompani Kvam © Copyright 2024 Storhamar Fotball