- så god som mulig

Damelaget vant første kvalik-kamp klart!

Publisert den: 22. oktober 2019
Skrevet av: Stig Sæther

Første kvalifiseringskamp om retten til å spille i neste års 2. divisjon ble en relativ enkel kamp for våre jenter.  Motstander var Østfolds representant, Indre Østfold FK, i en kamp som egentlig skulle gått på gress, et underlag som jentene ikke har spilt på i år. Men været var på vår side, flere dagers regnvær sørget for at kampen ble flyttet til kunstgress i Askim.

Storhamarjentene tok ordentlig tak i kampen fra start og radet opp flere sjanser før fem minutter var spilt, bare litt udyktighet i avslutningene hindret ledelse. Men så fikk Martine 'hull på byllen' og satte 1-0. Da forsvant tankene om at 'jasså, er det den dagen' og fra der og ut omgangen var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Kaptein Synne puttet 2 mål før omgangen var halvspilt og deretter scoret både Nora og Marthe. 5-0 til pause var klart i underkant i forhold til sjanser, men kampen var avgjort. IØFK hadde bare noen få spillere som holdt Storhamar-nivå, som lag var de ikke i nærheten denne omgangen.

2. omgangen ble ikke noen stor fotballopplevelse. Det virket som våre jenter var ferdig for dagen, mistet store deler av konsentrasjonen og innsatsviljen og dermed ble omgangen ytterst middelmådig. I tillegg skjerpet nok IØFK seg noe etter pausepraten slik at vår frosne keeper Hanne fikk litt mere å gjøre. Men hun holdt nullen kampen ut og comeback-jenta Oda fastsatte sluttresultatet til 6-0 på 'spektaulært' vis 2 minutter på overtid. Forøvrig etter et flott forarbeid av Hedda B, omgangens beste prestasjon!

To forskjellige omganger til tross, Storhamar viste gode takter og fikk en meget god start på veien mot 2. divisjon.

Nå er det klart for hjemmekamp i kvalifiseringen. På onsdag den 23.10. kl. 20.00 kommer Gjelleråsen, Akershus sin representant, på besøk til Prestrud. De tapte knepent 3-4 i første kampen etter 2 seine baklengsmål mot Bærums Verk Hauger, Oslos 3. divisjonsvinner.

Vi håper mange stiller opp for å støtte våre beste jenter i kampen om å få spille 2. divisjonsfotball neste år. Dette kan sikres på onsdag med seier, eller med uavgjort hvis BVH slår IØFK. MØT OPP!!