LOGO

Så mange som mulig - så lenge som mulig  
- så god som mulig

Dugnad - Kiosk på Prestrud - Kasseapparat

Storhamar Fotball bruker iZettle som kassasystem. I kiosken på Prestrud er det montert:

 • iPad med iZettle app
 • kortleser for betaling med kort
 • kvitteringsskriver

Alt salg av varer både i kiosken og utstyrsbutikken skal registreres i kassassystemet. Unntak fra dette er ved stor trafikk i forbindelse med cuper, da kan det brukes en reserve betalingsterminal for at køen skal bli mindre. Se nederst på denne siden for info om hvor du finner denne.

Salg av varer via kassasystem (iZettle)

 1. Finn varen som du har solgt i iZettle. Varene ligger i forskjellige kategorier. F.eks Kaffe og Brus finner du under "Drikke"
 2. Trykk på varen som du har solgt, den vil vises på høyre side med pris.
  • Om du har solgt flere antall av en vare trykker du flere ganger på varen.
  • Om du IKKE finner varen kan du også slå inn prisen direkte uten å velge vare. Dette gjør du ved å velge "tastatur-ikonet" som du finner på toppen av venstre side i oversikten over varer du har slått inn.
  • Om du har valgt feil fjerner du varen fra listen over varer ved å trykke "søppelkasseikonet" opp til høyre.
 3. Velg om kunden skal betale med Vipps eller Kort.
  • Om du velger Kort kan du be kunde om å betale med kort i kortleseren.
  • Om du velger Vipps må du be kunden om å betale beløpet via Vipps til 97011
 4. Du kan også skrive ut en kvittering eller sende kvittering på e-post til kunde. Dette valget kommer etterpå.

Kortleser

Kortleseren er koblet til iPaden via blåtann. Om du opplever at den ikke har kontakt kan du forsøke å slå den av og på. Når du velger Kort som betalingsmetode vil kunden se beløpet i displayet og de kan sette inn kortet og taste PIN-koden. NB: kortleseren leser også "kontaktløse" bankkort. Det betyr at om en kunde som har kontaktløs bankkort holder kortet sitt mot kortleseren kan de betale uten å slå inn PIN-koden eller sette kortet i leseren. (Gjelder maks kr 200,- pr. dag)

Kvitteringer

Etter at kjøpet er gjennomført (betaling via kort eller kontant er slått inn) får du opp spørsmål om du ønsker å skrive ut eller sende kvittering pr. e-post. Om du velger kvittering via skriver kommer det på kvitteringsskriveren, om du velger e-post får kunden en kvittering på e-postadressen som du legger inn. Det er også mulig å skrive ut en kvittering etterpå (historiske transaksjoner). Det kan være praktisk om en kunde kommer etterpå og ønsker kvittering på et kjøp. Velg "Kvitteringer" i menyen, bla deg frem til dag og tid som kjøpet ble gjennomført og finn transaksjonen. Om det har blitt betalt med kort kan du sjekke med kunden om de siste fire sifrene på kortet stemmer. Velg "del" og skriv ut kvittering eller send som e-post.

Reserve betalingsterminal

Ved kø eller om det er problemer med å bruke iZettle kan reserve betalingsterminal brukes. Du finner denne i skapet rett under iPad'en i kiosken. Husk å sett den til lading etter bruk!

Drevet av Kompani Kvam © Copyright 2024 Storhamar Fotball